Home ›› Franchisenemer Worden

Franchisenemer worden: met FSG naar succes!

Ben jij enthousiast over ondernemen, heb je een bepaalde formule of branche die je helemaal geweldig vindt en wil jij je daarbij aansluiten? Dan kun je daar wellicht franchisenemer worden. Goed dan om te kijken waar je dan aan moet voldoen en of deze vorm van samenwerken bij jou past. De Franchise Support Groep helpt je bij de stappen die je moet volgen.

franchisenemer worden

"Meer weten over franchisenemer worden?"
Stel je vraag ▸

Franchisenemer worden: wat is het precies?

Om te kijken of franchisenemer worden bij je past, is het belangrijk om eerst goed helder te hebben wat een franchisenemer is en doet. Een franchisenemer is een zelfstandig ondernemer die instapt bij een bestaande formule. Dit kan tegenwoordig bijna in elke branche, zoals onder andere horeca, supermarkten, kledingwinkels maar ook zorgbemiddelaars, verhuurmakelaars, kinderdagverblijven, uitzendbureaus en sportscholen. Als je franchisenemer wil worden, krijg je te maken met een franchisegever. Dit is de persoon met wie je de franchiseovereenkomst aangaat. Vanuit dat contract zet je als franchisenemer een eigen franchise op en draag je hier alle verantwoordelijkheid voor. Het is belangrijk om een klik te hebben met de franchisegever omdat je een langdurige samenwerking aangaat en je vooral ook met plezier wil ondernemen.

Franchisenemer worden: de voor- én nadelen 

Franchisenemer worden klinkt erg aantrekkelijk. Je kunt jezelf aansluiten bij een formule waar je je goed bij voelt en je lift mee op het merk van de franchisegever. ‘Succes gegarandeerd’ zou je denken! Voorwaarde is wel dat jij je goed voelt bij deze vorm van samenwerking. Het is belangrijk de voor-en nadelen goed helder te hebben. We zetten ze graag voor je op een rijtje zodat je zelf kunt bepalen of franchisenemer worden écht iets voor jou is. Je blijft namelijk 100% verantwoordelijk voor het succes van jouw onderneming en je dient je wel te houden aan de kaders van de formule, dat maakt namelijk dat de formule succevol is.

Voordelen zijn:

  • Je maakt gebruik van een sterk imago, de ‘brand’ is bekend.
  • Marketing, inkoop en administratie worden vaak gefaciliteerd door de franchisegever.
  • Je kunt je helemaal richten op het lokale ondernemerschap!

Nadelen kunnen zijn:

  • Je volgt 100% de formule, niet altijd kun je jouw eigen ideëen uitvoeren.
  • Je hebt geen of minder inspraak op het gebied van de toekomststrategie van de formule.
  • Je kunt het oneens zijn met de besluiten die genomen worden door de franchisegever.

franchisenemer worden

"Franchisenemer worden? Schakel de hulp van FSG in!"
Stel je vraag ▸

De gouden tip voor de franchisenemer

Als jij je gaat aansluiten bij een formule is het belangrijk dat je kiest voor een franchiseformule die future proof is en het franchise handboek inziet van de organisatie. Hier staan immers alle ins & outs in waar jij je aan moet houden of gebruik van kunt maken als je franchisenemer wordt. Zodra je wat verder in het proces zit om franchisenemer te worden is dit zeker een onderwerp dat je aan mag snijden.

Het franchisehandboek is zowel voor de franchisenemer áls voor de franchisegever! Zowel voor nieuwe als bestaande organisaties is het de basis om te starten met een franchise onderneming. Ook helpt het handboek om als organisatie door te blijven groeien. Je kunt als startende ondernemer namelijk niet alles weten. Het handboek is daarom een ´levend´ document waar je de laatste nieuwtjes omtrent de markt en wet- en regelgeving terugvindt. Meer informatie over het franchisehandboek vind je hier.

Samenwerken met FSG werkt!

Franchisenemer worden: FSG helpt!

Wil jij franchisenemer worden maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan staat FSG voor je klaar! De professionals van FSG hebben ervaring en kennis op het gebied van franchise en kunnen je daardoor goed adviseren. Vanuit onze jarenlange ervaring kunnen we je helpen binnen allerlei branches en vakgebieden in de franchise-wereld. Ook kunnen we een customer journey opstellen waarmee je ‘stap voor stap’ naar het gewenste einddoel geleid wordt! Welke vragen je ook hebt, bij FSG ben je aan het goede adres. Zien we je snel bij de  Franchise Support Groep?

Neem contact op

Scroll naar boven