Home ›› Eigen Onderneming Starten

Eigen onderneming starten - Is franchise iets voor jou?

Je eigen franchise onderneming starten

Je hebt een goed doordacht concept, je hebt er daadwerkelijk ervaring mee opgedaan en je merkt dat het werkt. Je ziet dat er kansen liggen om dit concept verder uit te rollen, alleen kun je daar wel wat hulp bij gebruiken van experts die hier al ervaring mee hebben. Een eigen franchise onderneming starten kan een manier zijn om jouw concept te professionaliseren en te laten groeien.

eigen onderneming starten handboek

"Meer weten over franchise?"
Stel je vraag ▸


Wat is franchise?

Franchise is een samenwerkingsvorm tussen twee juridisch en economisch zelfstandige partijen. De franchisegever heeft een concept ontwikkeld welke gebleken succesvol is en wil dit concept, de formule, delen met anderen. De franchisenemer volgt dit concept in zijn/haar vestiging en maakt gebruik van de diensten en producten, de naam en alle andere zaken die het concept, de franchiseformule, uniek maken. Hiervoor betaalt de franchisenemer een vergoeding, de fee. Franchisegever worden? Samen met ons jouw concept ombuigen naar een franchiseformule? We hebben een mooie brochure voor je klaar staan! Klik hier voor jouw stappenplan en we spreken je graag persoonlijk om te kijken naar de mogelijkheden.

Eigen onderneming starten - Klaar voor jouw franchise onderneming?

Als je kiest om jouw concept om te zetten naar een franchise onderneming (eigen onderneming starten) is het verstandig om te checken of jouw bedrijf hier al aan toe is. Heb je alleen maar een idee of heb je daadwerkelijk al successen geboekt met jouw onderneming. Het eerste wat je zou moeten onderzoeken is of franchise inderdaad de juiste manier is om jouw formule uit te rollen en of jij wel goed weet wat het betekent om te gaan franchisen. Wij kunnen jou daarbij helpen door samen verschillende scenario’s door te nemen. Het ontwikkelen van een franchiseformule boek (handboek) is niet alleen nodig om straks je franchisenemers handvatten mee te geven, maar is tevens de methodiek om je formule door te lichten en deze klaar te maken voor de toekomst.  Door stap voor stap alle aspecten van een franchise onderneming door te lichten, wij noemen dat de full circle, weet je zeker dat je goed voorbereid van start gaat. Een handboek is de leidraad voor je formule dus je moet zeker weten dat dit boek alle informatie omvat welke nodig is om een franchise onderneming succesvol te exploiteren en te begeleiden. Ook geven wij de workshop: Starten met franchise, wat je echt moet weten als franchisegever. Bekijk hier het programma.

eigen onderneming starten FSG

"Vragen over het starten van een eigen franchise onderneming?"
Stel je vraag ▸


Eigen onderneming starten met jouw franchisehandboek

We krijgen regelmatig de vraag of we een standaard handboek te koop hebben, nee dus! Een handboek is uniek en beschrijft jouw formule, dat kan en mag niet standaard zijn. Een succesvolle onderneming moet uitgaan van zijn eigen kracht en geen kopie zijn van een ander concept. Samen met jou kijken we wat jouw concept uniek en onderscheidend maakt. Natuurlijk zijn er onderdelen in het handboek die redelijk standaard zijn maar die hebben niets te maken met jouw ideeëngoed. Investeren in een goed handboek betekent dat je ervoor zorgt dat je formule staat als een huis, je weet hoe je wil samenwerken met de franchisenemers en hoe je de zaken voor zowel de franchisegever als de franchisenemer goed regelt. Samenwerken leidt tot succes als beide partijen tevreden zijn met de condities en beide een goed rendement kunnen realiseren. Maar vooral geeft het handboek aan wat de formule echt inhoudt.

"Ons handboek zorgt ervoor dat alle franchisenemers de neuzen dezelfde kant op hebben en dat de formule goed nageleefd wordt."
HANDBOEK bekijken ▸

Start niet als je er niet klaar voor bent, de valkuilen zijn te groot en het is jammer als een goed doordacht concept sneuvelt omdat het fundament niet stevig genoeg was.

Neem contact op

Scroll naar boven