franchise adviesbureau laptop scherm fsg

Franchise adviesbureau nodig?

Wil je een franchise starten of ben je al bezig met een franchise onderneming en heb je franchise support nodig? Dan is het fijn als je gebruik kunt maken van de kennis en ervaringen van professionals. Er zijn heel veel mogelijkheden op het gebied van franchise. Een passend franchise advies van een ervaren franchise adviesbureau vooraf is dus een absolute must. Bij de Franchise Support Groep ben je voor franchise advies in goede handen. Wij kunnen je helpen een succesvolle franchisegever of franchisenemer te worden.

franchise adviesbureau rotterdam

Franchise Support Groep heeft een handig stappenplan gemaakt
voor franchisenemers. Dit stappenplan is voor € 10,- te downloaden.

Goede afspraken in een franchisecontract

Als je gaat franchisen is het belangrijk om met elkaar afspraken goed vast te leggen, zo weet je aan welke zaken je dient te houden als franchisenemer en ook waar je recht op hebt als je deelneemt aan de franchise formule. Natuurlijk maak je gebruik van de handelsnaam, dat is vaak ook de kracht van je deelname aan een franchise formule.

Waar moet je aan denken?

  • Afspraken met betrekking tot de inkoop van de producten
  • Afspraken over het pand en een geschikte locatie te zorgen. In sommige gevallen wordt het pand ook gehuurd van de franchisegever.
  • Afspraken die betrekking hebben op de huisstijl en de inrichting.
  • Voorwaarden die betrekking hebben op de samenwerking
  • Afspraken die te maken hebben met de uitvoering van de administratie en automatisering.
  • En natuurlijk hoe je samen kwaliteit kunt garanderen en wie waar verantwoordelijk voor is.
franchise advies oog

Franchise Support Groep heeft een handig stappenplan gemaakt 
voor franchisegevers. Dit stappenplan is voor € 10,- te downloaden.

Franchise advies op maat

Wij zijn betrokken bij jou en je franchise onderneming. Zo willen we je in elke levensfase van je formule, franchise advies op maat geven. Bovendien werken we samen met toegewijde partners die veel praktische ervaringen hebben met het beginnen, begeleiden en uitbreiden van franchiseformules.

Voorbeelden van succesvolle franchiseformules

Er zijn wereldwijd vele voorbeelden van succesvolle franchiseformules. Je hoeft maar om je heen te kijken en je weet om welke formules het gaat. Wat belangrijk is om succesvol te zijn heeft vooral te maken met de totale uitstraling van de formule en de werkwijze die gehanteerd wordt. Een goede formule luistert naar haar franchisenemers en kent de eigen branche als geen ander om zo goed op trends in te spelen. Het is in ieders belang om te zorgen dat de formule sterk blijft en bestaansrecht heeft. Er zijn verschillende samenwerkingsvormen. Je komt franchise formules in diverse branches tegen omdat is gebleken dat samenwerken loont.

Franchise adviesbureau voor franchisegever en franchisenemer

Of je nu succesvol franchisegever bent of franchisenemer wil worden, je kunt met alle franchise-vragen bij ons terecht. We bieden je alle know how vanuit één franchise advies loket en stellen ons netwerk voor je open.

franchise adviesbureau laptop

Ben je franchisegever, franchisenemer of ben je gewoon nieuwsgierig?
Neem gerust contact met ons op. 

Franchise adviesbureau voor een geslaagde franchiseformule

Wij houden, als franchise adviesbureau, van duidelijke taal en zijn praktisch ingesteld. Alles wat we samen ontwikkelen wordt helder beschreven. Het is de bedoeling dat je verder kan met ons franchise advies en handvatten krijgt om van je franchise onderneming een geslaagde formule te maken, die de juiste boodschap op jouw klanten overbrengt.

Wil u weten wat Wikipedia zegt over franchise, klik hier.