header nieuws

Het Ambitiehuis is klaar voor groei

13-12-2021

ambitiehuis mensen

Praktisch, samen en plezier. Het zijn de drie kernwaarden van het Ambitiehuis. En weet je wat nou het mooie is? Deze waarden vielen perfect samen met datgene wat ze bij FSG ervaarden. Het was eigenlijk helemaal niet hun intentie, om een franchiseorganisatie op te zetten. Jeroen, Michael, Benjamin en Bas hadden in 2018 het Ambitiehuis opgezet om hierin samen, als vier gedreven interim/trainer/coaches, meer voor hun klanten te kunnen betekenen. Totdat Femke belde…

Local heroes

“Femke belde me op en zei dat ze had gezien wat we met het Ambitiehuis in Alkmaar deden. Dat wilde zij in het Westland ook doen”, legt Jeroen uit. “Dit heeft ons aan het denken gezet. Door onze groei dachten we er wel al over na om extra mensen aan ons te binden, maar we wisten nog niet concreet hoe. Door Femke zijn we ons bewuster geworden van het feit dat we liever geen volgzame medewerkers willen, maar de voorkeur geven aan ondernemende types. Local heroes die ons gedachtegoed omarmen en uitdragen.”

Met FSG in zee

Dus verdiepten de ondernemers zich in mogelijke samenwerkingsvormen. “Een joint venture bijvoorbeeld en een franchiseorganisatie. Het voordeel van die laatste is dat alles voor beide partijen heel goed geregeld is. Er komen alleen wel veel spelregels bij kijken. Het was complexer dan we dachten, dus besloten we een expert in de hand te nemen. We nodigden drie partijen uit en zijn uiteindelijk met FSG in zee gegaan.”

“FSG sprak onze taal.”

Praktisch

“Ze spraken onze taal”, gaat Jeroen verder. “Waar anderen verzandden in procedures, contracten en pakketten, gaf FSG een praktische uitleg en één helder advies. Dat past goed bij ons. Praktisch is één van onze kernwaarden, net als plezier en dat hebben we ook met FSG gehad. Het was heel fijn samenwerken.”

ambitiehuis gesprek

Beloftes waargemaakt

Tijd om alles samen met FSG goed op poten te zetten, had het Ambitiehuis ineens in overvloede door corona. “Dat was een voordeel bij een nadeel. We hebben hierdoor alles goed kunnen uitdiepen en aanscherpen. FSG hielp ons hier heel goed bij. Alles wat ze van tevoren beloofden, maakten ze waar. Ze hebben ons aan het denken gezet, geadviseerd over belangrijke besluiten en ontzorgd in praktische zaken zoals het schrijven van een handboek. Dat scheelde ons veel tijd en frustratie.”

Klaar voor groei

Jeroen, Michael, Benjamin, Bas en Femke, die inmiddels ook tot het Ambitiehuis is toegetreden, zijn nu helemaal klaar voor groei. “We dachten voorzichtig te beginnen met één of twee franchisenemers per jaar, maar hebben toch voor snellere groei gekozen zodat we meer franchisenemers tegelijk kunnen opleiden. Dat is efficiënter. In januari gaan we van start. Als het dan op contracten aankomt, schakelen we FSG weer in om ons hierin te begeleiden. We doen het samen, praktisch en met plezier.”

Bekijk hier alle franchise voorbeeld verhalen ▸

Dit artikel delen: