header nieuws

Hoe haal je de allerbeste formulemanager uit jezelf?

11-09-2019

training formulemanager

Een goede formulemanager levert een positieve bijdrage aan het succes van ‘zijn’ of ‘haar’ franchisenemers. Maar ja, hoe word je een goede formulemanager? Je bent begeleider, coach en commercieel talent ineen en moet ook nog verstand hebben van juridische en financiële zaken. Een valkuilgevoelige functie dus. Eind oktober starten we daarom met een 3-daagse opleiding om de allerbeste formulemanager uit jezelf te halen: de Master-opleiding formulemanagement.

Een formulemanager is de steun en toeverlaat voor de franchisenemer en een bron van informatie voor de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de resultaten en het aansturen van de vestigingen. Dat is niet altijd even makkelijk, je moet veel weten en kunnen om een goede formulemanager te zijn. Denk aan de juridische verantwoordelijkheid. Of aan een effectieve manier van communiceren en motiveren: hoe krijg je een franchisenemer in beweging.

We gaan er alles aan doen om de allerbeste formulemanager uit jezelf te halen!

De Master-opleiding formulemanagement is bedoeld om startende en gevorderde formulemanagers – en daarmee de franchiseformules – te ondersteunen in hun veelzijdige werk. Deelnemers krijgen tijdens de opleiding alle tools om te zorgen voor een goede communicatie, betere resultaten en een optimale begeleiding van de franchisenemers. We gaan er alles aan doen om de allerbeste formulemanager uit jezelf te halen!

Kennispartners: een goed idee

Om je zo breed mogelijk op te leiden, vinden we het een goed idee om samen te werken met kennispartners. Franchisespecialist Steven den Ouden van BDO Accountants bespreekt hoe je de franchisenemer helpt zicht te krijgen op de cijfers en de trends daarin, wat de knelpunten zijn en wat dat betekent voor de organisatie. Mr. Theodoor Ludwig van Ludwig & van Dam Franchise-advocaten vertelt over de veranderende wetgeving op het gebied van franchise en wat dat betekent voor de relatie van de formulemanager met de franchisenemer. Mr. Jan Willem Kolenbrander van De Clercq Advocaten Notariaat bespreekt de juridische elementen waar formulemanagers mee te maken kunnen krijgen in hun contact met franchisenemers. En uiteraard hoe je daar adequaat en tijdig op kunt reageren om conflicten zoveel mogelijk te voorkomen. Wij, Peta Klaassen en Arie Uyttenbroek van FSG!, nemen zelf de onderwerpen communicatie, coaching en bedrijfsstrategie voor onze rekening.

Leren, motiveren, lachen en het ‘licht’ zien

We gaan drie dagen met elkaar leren, motiveren, lachen en het ‘licht’ zien. Daarna ben je in staat om de franchiseorganisatie goed te vertegenwoordigen en op een hoger peil te brengen. Door bewust te werken aan een goed formulemanagement op alle vlakken, ervaar je ondersteuning in je werkzaamheden. Daardoor kun je nog beter sturen op resultaten en kwaliteit. Beloofd.

Moet je wel komen natuurlijk: hier kun je je inschrijven

Nog niet overtuigd? Dit vinden anderen van ons:

“Peta is duidelijk, concreet, stelt directe vragen en probeert er echt uit te krijgen wat jouw doel is. Daarin gaat ze je ondersteunen.” (Fatin Overbeek, formulemanager en franchisenemer Hizi Hair)

“Arie is een expert in de volle breedte met een rijke ervaring. Hij is zeer integer, deskundig en betrokken op het dossier. En beschikbaar, ook heel belangrijk. Als je nood hebt, is hij bereikbaar.” (Wim Pijper, CEO Target Pet Holding B.V./Dierspecialist B.V.)

“De sfeer was goed en open. Ze voelde goed aan wat de groep wilde en maakte gebruik van de deskundigheid binnen de groep.” (Ben Kemna, Manager regio’s Stichting A+O Metalektro)

Arie Uyttenbroek & Peta Klaassen

Dit artikel delen: