header nieuws

Persbericht: Vernieuwend adviesbureau

28-03-2022

persbericht

Rotterdam, 26 maart 2019

Betreft: Persbericht: Vernieuwend adviesbureau: Franchise Support Groep
Branche: Franchise, adviesbureau

Initiatiefnemers: Arie Uyttenbroek, Peta Klaassen

Een mooie start, maak kennis met de Franchise Support Groep

Als de wereld om je heen snel verandert, is het belangrijk om bij de les te blijven. In de franchisewereld gebeurt er momenteel van alles, of het nu gaat om nieuwe wetgeving, innovatieve ideeën, marktontwikkelingen, nieuwe samenwerkingsvormen en andere zaken, de branche is in beweging. Belangrijk om ervoor te zorgen dat alle elementen in de organisatie kloppen, elkaar ondersteunen en vooral dat ze leiden tot groei. Verander je iets in je formule dan heeft dat, onder andere, direct gevolgen voor de werkprocessen, instructies, documenten, de aansturing, de werkvloer en de relaties onderling. Om te zorgen dat processen van begin tot het einde geregeld zijn binnen een organisatie, of bijvoorbeeld als iemand zelf wil gaan franchisen, dan kan externe hulp, een second opinion, een adviseur of een conceptdenker hulp bieden.

persbericht

We gaan uit van de 'full circle'

Vanaf 28 maart kun je terecht bij een nieuw franchiseadviesbureau, de Franchise Support Groep. Initiatiefnemers zijn Arie Uyttenbroek en Peta Klaassen, beide hebben veel ervaring met franchise en hebben al heel veel (startende) franchiseorganisaties en franchisenemers op weg geholpen. Zij hebben de krachten en hun kennis gebundeld. Mede dankzij hun ervaring als franchise-adviseur en/of franchisegever, weten zij hoe de ‘hazen’ lopen en kunnen zij zowel franchisegevers als franchisenemers goed begeleiden op strategisch en operationeel niveau. ‘We gaan uit van de ‘full circle’, er is een scala aan elementen die met elkaar zorgen voor succes, als er een element losstaat is de cirkel doorbroken en heeft dit direct gevolgen voor de organisatie”. In de praktijk zagen zij vooral dat er goede initiatieven zijn, maar dat het helaas vaak mis gaat in de communicatie en de vertaling naar de werkvloer. Dit kan meestal, op een eenvoudige manier, voorkomen worden. Juist op het gebied van communicatie wil FSG! het verschil maken. De taal spreken van de klant, snel kunnen schakelen, maar vooral doen wat je belooft binnen een korte tijd. Toekomstige franchisenemers worden begeleid in hun zoektocht naar de juiste franchisematch, een formule die bij hen past en waar ze succesvol in kunnen worden. Startende franchisegevers kunnen kiezen voor trajectbegeleiding zodat ze zeker weten dat ze een professionele start kunnen maken. En tot slot kunnen bestaande franchiseformules en organisaties FSG! inhuren voor een second opinion, wake up call, bemiddeling, doorlichten van de formule of andere ondersteuning. Doel bij alle trajecten is te zorgen voor versterking, de groei van de formule, de organisatie of jezelf. FSG! maakt dingen zichtbaar, bespreekbaar en handelt vanuit concrete oplossingen.

Franchise Academy

Vernieuwend is de start van de Franchise Academy, waar je als franchiseorganisatie, franchisegever en franchisenemer geïnspireerd wordt door informatieve sessies die direct bruikbaar zijn in de praktijk. Naast een aantal basistrainingen is het ook mogelijk om opleidingen op maat te organiseren die goed aansluiten bij de formule (ook blended leren hoort tot de mogelijkheden). Zo zijn er al succesvol diverse ‘traineeships’ ontwikkeld voor formules om bij te dragen aan de interne groei van de franchiseformule. Eveneens kun je via de website documenten downloaden die direct inzicht geven hoe bepaalde processen ingericht kunnen worden in de eigen franchiseorganisatie. Eind augustus 2019 start FSG! met de 3-daagse opleiding voor franchise formulemanagers, een opleiding die open staat voor formulemanagers uit alle branches. Om de eigen dienstverlening ook rond te krijgen werkt FSG! samen met een aantal sterke kennispartners die vanuit hun specialisme, (juridisch, accountancy, marketing, markt- en vestigingsplaatsonderzoek, financiering en bedrijfswaarderingen) bijdragen aan een sterk totaalconcept, zodat FSG! letterlijk op elke vraag een antwoord kan geven en ondersteuning kan bieden. Op de website kun je meer lezen over de Franchise Support Groep, je kunt ook een afspraak maken om eens kennis te maken; info@franchisesupportgroep.nl

Kamer van Koophandel: 73860352
IBAN: NL82 INGB 0008 910516
BTW: NL 859689463B01

Bekijk het nieuwsbericht bij Franchise+

Dit artikel delen: