header nieuws

We mogen elkaar (hopelijk) weer ontmoeten tijdens onze workshops

03-03-2020

workshops

Het afgelopen jaar kregen onze workshops een ander karakter. Natuurlijk kun je online informatie delen met elkaar, maar niets is leuker dan anderen te ontmoeten en informatie met elkaar te delen. Juist die praktijkervaringen hebben we nodig om ervoor te zorgen dat het werken in een franchiseorganisatie nog leuker en beter wordt. Stilstaan is achteruitgang, wordt gezegd. Niets is minder waar. Door kennis op te nemen, vaardigheden te oefenen en ervaringen te delen maak je een persoonlijke ontwikkeling door. We zijn dus heel blij om elkaar in kleine settings weer fysiek te mogen ontmoeten. Op die manier kunnen we je helpen met al jouw vragen rondom het thema franchise.

Voordat je begint met je eigen franchiseorganisatie moet je wel weten hoe het werkt

Voor toekomstige franchisegevers is het belangrijk om te weten waar de organisatie aan moet voldoen. Alleen dan kun je succesvol een franchiseformule in de markt zetten. Je kunt er niet omheen: Je dient je te houden aan de wet- en regelgeving en voor zowel je eigen organisatie, als voor jouw franchisenemers dien je een verdienmodel uit te werken. Franchisen is een mooi business model waarbij het van belang is dat de formule klopt. Op 27 april organiseren we de interessante workshop: Starten met franchise, wat je echt moet weten waar we alle ins & outs onder de loep nemen zodat je goed voorbereid met jouw franchise kunt starten. Je hoort hoe formules succesvol worden en welke valkuilen op de loer liggen.

Deelnemen aan franchise betekent dat de formule echt bij jou moet passen

We kunnen ons voorstellen dat je er als ondernemer voor kiest om franchisenemer te worden. Ga niet over een nacht ijs. De deelname aan een franchiseformule is niet vrijblijvend, vaak kies je voor een langdurige samenwerking die je niet zomaar beëindigt. Dit houdt in dat je goed moet begrijpen hoe het business model franchise werkt, wat jouw verwachtingen zijn, waar de verplichtingen liggen en hoe je een formule kiest die bij jou past. Als je zeker weet dat deze manier van ondernemen bij je past dan is het tijd om je aan te sluiten. In onze workshop: Starten met franchise, wat je echt moet weten gaan we verder in op wat de rol is van beide partijen in de franchisesamenwerking en hoe je ervoor kunt zorgen dat je optimaal gebruik maakt van dit business model.

Als je werkt binnen de franchisewereld is het verstandig om je goed te laten informeren over de wet- en regelgeving.

De juiste aansturing vraagt om heel wat inlevingsvermogen

Het aansturen van een franchiseorganisatie vraagt om heel wat expertise. Niet alleen dien je ervoor te zorgen dat de formule zich blijft vernieuwen, je dient ook je franchisenemers goed te begeleiden. Als je werkt binnen de franchisewereld is het verstandig om je goed te laten informeren over de wet- en regelgeving en ook hoe je jouw franchisenemers scherp houdt en aanstuurt. De franchisenemer heeft vaak hoge verwachtingen van de formule. In onze twee-daagse workshop: Formulemanagement behandelen we heel wat onderwerpen vanuit de praktijk, hoe coach je de franchisenemer naar een hoger level? Dit is in het belang van beide partijen. Functioneert je franchisenemer goed? Dan functioneert de organisatie ook. We starten deze cursus op 25 mei.

workshops

Goed overleg begint met kennis over hoe je met elkaar communiceert

Zodra een franchiseorganisatie groeit is het raadzaam om een franchiseraad te installeren; een officiële spreekbuis vanuit de franchisenemers richting de franchisegever om de communicatie open te houden en met elkaar goed te blijven communiceren en samenwerken. Samen ben je immers de formule. Wat daarbij van belang is, is de wijze waarop wordt samengewerkt. De franchisenemers die in de raad zitten vertegenwoordigen de groep, ze zitten er niet als privé persoon in. We bevelen van harte aan om de leden van de franchiseraad een cursus te laten bijwonen waarbij wordt ingegaan op besluitvorming, verwachtingen en vergadertechniek. Ook hier wordt de wet-en regelgeving in meegenomen zodat verwachtingen goed op elkaar worden afgestemd. Een goed werkende raad draagt bij aan een sterkere formule

De beste start maken met je nieuwe franchisenemer

Ook franchisenemers en/of organisatieleden hebben behoefte aan informatie, kennisverhoging of het verbeteren van vaardigheden. Het volgen van een cursus en/of workshop zorgt ervoor dat je uit je eigen ‘bubbel’ komt. Je leert van andere franchiseorganisaties, je krijgt inspiratie en je blijft jezelf (en de formule) ontwikkelen. Voor ieder onderwerp is wel een cursus te vinden. Wat wij belangrijk vinden is dat er wel een link wordt gelegd naar franchise als dat het business model is waarvan uit je werkt. Daarom verzorgen we ook voor franchiseorganisaties op maat cursussen en/of seminars. Voor diverse formules hebben we het afgelopen jaar formulemanagementtrainingen gegeven voor hun toekomstige of startende franchisenemers. Door deze groep 1 jaar te begeleiden in een trainings- en coachingsprogramma maak je de franchisenemer sterker op het gebied van ondernemen. Zo maken zowel de franchisegever als de franchisenemer een goede start.


Het volgen van een cursus en/of workshop zorgt ervoor dat je uit je eigen ‘bubbel’ komt. Je leert van andere franchiseorganisaties, je doet inspiratie op en blijft jezelf (en de formule) ontwikkelen.

Bekijk hier ons cursusaanbod ▸

Dit artikel delen: