Home ›› Franchise Beginnen

Franchise beginnen doe je zo

Je hebt een goedlopend bedrijf en jouw concept staat als een huis. Al een tijdje spookt het idee van uitbreiding door je hoofd. Of misschien is dat altijd al je doel geweest. Het liefst zou je een franchise beginnen en op zo’n manier jouw bedrijfsconcept laten groeien. Maar hoe pak je dat aan? Franchise Support Groep(FSG!) helpt je.

franchise beginnen

"Meer weten over het beginnen van een franchise?"
Stel je vraag ▸

Franchise beginnen stap 1: Franchise businessplan

Iedere succesvolle franchise begint met een goed businessplan. Wat ga je doen? Wat is je doelgroep en wat heeft die nodig? Hoe ben je waardevol voor je doelgroep? Hoe zorg je dat je onderscheidend bent ten opzichte van de rest? Een franchise beginnen start bij het beantwoorden van deze vragen.

FSG! helpt

FSG! helpt je bij de opzet van jouw franchise businessplan. Samen leggen we de uitgangspunten, marktontwikkelingen en strategische keuzes vast. En we gaan een stap verder. We bekijken ook wie welke taak binnen de franchiseorganisatie op zich neemt en hoe de financiële uitwerking voor de franchisegever en -nemer eruit ziet.  

Franchise beginnen stap 2: Formule ontwikkeling

Met een degelijk franchise businessplan heb je de basis gelegd voor een succesvolle franchiseformule. Nu is het zaak om de uitgangspunten te gaan vertalen naar de praktijk. Een franchise beginnen houdt namelijk ook in dat je aan je toekomstige franchisenemers helder maakt hoe jouw formule werkt, welke trainings-/opleidingsmogelijkheden er zijn, welke afspraken en voorwaarden er gelden en hoe zaken administratief en financieel afgehandeld worden.

FSG! helpt

FSG! neemt je stap voor stap mee in dit proces en helpt je bij het opstellen van een handboek en de intentie- en franchiseovereenkomst voor jouw toekomstige franchisenemers. Onze hulp betreft niet alleen een administratieve ondersteuning, maar ook advies. Een franchise beginnen is voor jou wellicht de eerste keer, voor ons zeker niet. We kennen alle valkuilen en succesfactoren en helpen je graag jouw franchiseformule te optimaliseren.

Franchise beginnen stap 3: Uitrol & Groei

Achter de schermen staat alles in de startblokken. Jouw franchiseplan is gereed en alle (juridische) documenten zijn dankzij de kennis en ervaring van FSG! volledig helder en waterdicht. Nu is het tijd om de stap naar buiten voor te bereiden. Hoe kun je jouw franchiseformule uitrollen in de markt en hoe spreek je de juiste franchisenemers aan?

FSG! helpt

FSG! helpt je een vliegende start in de markt voor te bereiden. We stellen samen met jou een sterk franchiseprofiel op dat juist die franchisenemers zal aanspreken waar jij naar op zoek bent.

franchise beginnen

"Franchise beginnen? Schakel de hulp van FSG in!"
Stel je vraag ▸

Stap 4: Laat je franchise beginnen!

Je bent er klaar voor: jij kunt nu echt jouw franchise beginnen! Hup, de boer op met jouw fantastische plan. Dankzij de goede voorbereiding maak je ongetwijfeld een vliegende start met jouw franchise organisatie.

FSG! blijft helpen

Het goed doordachte plan, de onderliggende handboeken en contracten en het heldere franchiseprofiel vormen de sterke basis voor jouw franchiseorganisatie. Maar het blijft natuurlijk spannend, zo’n franchise beginnen. Daarom blijft FSG! ook bij en na de start van jouw avontuur betrokken. Je kunt ons inschakelen voor antwoord op vragen, voor het begeleiden van nieuwe franchisenemers en wat er nog meer nodig is op jouw pad naar een succesvolle, groeiende franchiseorganisatie.

Wil jij een franchise beginnen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over wat erbij komt kijken en wat we voor je kunnen doen.

Neem contact op

Scroll naar boven