Home ›› Franchise Starten

Franchise starten doe je met de hulp van FSG

Denk jij eraan om een franchise te starten? Top idee! Franchiseorganisaties zijn vaak bijzonder succesvol vanwege de sterke basis en de grote ondernemerskracht die erachter zit. En dat is niet het enige. Er zijn nog veel meer redenen waarom een franchise starten een goed idee is. Lees snel verder!

franchise starten

"Meer weten over franchise starten?"
Stel je vraag ▸

Franchise starten – de voordelen

 • Franchise starten voordeel nr. 1: Uitbreiden zonder enorme investering
  Een onderneming laten groeien, betekent vaak een enorme investering in extra vestigingen, machines en personeel. Dat loopt al gauw flink in de papieren nog voordat je er iets aan verdient. Een franchise starten is de oplossing voor dit probleem. Andere ondernemers, jouw franchisenemers, nemen deze investeringen namelijk op zich.

 • Franchise starten voordeel nr. 2: Profiteren van andermans lokale netwerk
  Dat jouw onderneming een succes is in jouw regio, is mede te danken aan het netwerk dat je in de loop der jaren hebt opgebouwd. Maar dat netwerk heb je niet overal. Via franchisenemers kun je dit probleem tackelen. Via hun netwerk krijg je voet aan de grond in andere regio’s. Een franchise starten zorgt ervoor dat je jouw organisatie ook in onbekende regio’s sneller kunt laten groeien.

 • Franchise starten voordeel nr. 3: Samenwerken met gedreven ondernemers
  Jij hebt goede ideeën over hoe je het maximale uit jouw onderneming kunt halen. Jouw medewerkers volgen je hierin. Maar werk je met franchisenemers, dan heb je gedreven mede-ondernemers naast je staan met aanvullende ideeën. Ideeën die jou nieuwe inzichten geven en de onderneming naar een hoger plan kunnen brengen. Samen sta je sterker.

 • Franchise starten voordeel nr. 4: Beperkte risico’s
  Als organisatie kun je door omstandigheden ook wel eens moeilijke tijden meemaken. Bijvoorbeeld doordat de markt inzakt als gevolg van een (financiële) crisis. Wanneer je als enige eigenaar bent van een grote organisatie, kan dit een enorme strop betekenen. Maar bij een franchiseorganisatie is dat risico beperkt. Je deelt het risico immers met de franchisenemers. Een franchise starten geeft in dat opzicht een gerust gevoel.

franchise starten

"Vragen over franchise starten?"
Stel je vraag ▸

De Franchise Support Groep behoedt je voor de nadelen

Is het alleen maar halleluja wat franchiseorganisaties betreft? Nee, er zitten ook wat addertjes onder het gras. Maar als je die weet te zitten, ben je ze eenvoudig te slim af. FSG, Franchise Support Groep, helpt je daarbij.

 • Franchise starten & Imago behouden
  Het gevaar van een franchiseorganisatie kan zijn dat het imago van jouw mooie organisatie op de tocht komt te staan doordat franchisenemers het concept onvoldoende hanteren. Vaak is dit niet geboren uit onwil, maar uit onkunde of onwetendheid. FSG helpt je dit risico de kop in te drukken. Enerzijds door je te helpen de juiste franchisenemers te werven, met de juiste capaciteiten en competenties. Anderzijds door een helder Franchise Handboek op te stellen en een goede opleiding op poten te zetten waarmee je jouw franchisenemers én jouw franchiseorganisatie een sterke basis en vliegende start geeft.

 • Franchise starten & Succesvol blijven
  Een franchise starten met een vliegende start is één ding, langdurig succesvol blijven een tweede. Je moet continu in beweging blijven, reageren op de markt en ontwikkelingen in de organisatie. FSG begeleidt je daarbij. Wij houden je scherp en helpen je de juiste keuzes te maken en grip te houden op jouw succesvolle franchiseorganisatie. Het resultaat is langdurig succes.

Franchise starten met de hulp van FSG

Wil jij een succesvolle franchise starten? FSG helpt je er graag bij. Aan de hand van een effectief stappenplan met onder meer een Franchise Businessplan, handboek, opleidingen en gerichte werving en selectie, kan jouw franchiseorganisatie niet meer stuk. Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact op

Scroll naar boven