Franchisegever worden, zo doe je dat!

Jij wil franchisegever worden. Je hebt namelijk een fantastisch concept ontwikkeld. Een  concept dat nog een veel groter succes zou kunnen worden wanneer je het zou kunnen uitrollen in Nederland of wellicht daarbuiten. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zorg je ervoor dat jouw franchiseformule een succes wordt? Heel eenvoudig! Franchisegever worden met de hulp van de Franchise Support Groep!

franchisegever worden organisatie

"Vragen over franchiseformule opzetten?"

Franchisegever worden met de kennis en het netwerk van FSG

De Franchise Support Groep helpt al jarenlang ondernemers op weg om franchisegever te worden. En met succes! Dit omdat we zelf veel praktijkervaring hebben en franchiseorganisaties in tal van branches hebben helpen opzetten.

We weten precies wat er wel en niet werkt en kunnen je behoeden voor veel voorkomende valkuilen. Bovendien hebben we een groot netwerk opgebouwd waar je gebruik van kan maken. Wil jij franchisegever worden? Dan zetten we ook graag dit netwerk en onze kennis in voor jouw organisatie.

Franchisegever worden doe je in stappen

Wanneer je franchisegever wil worden, is het niet aan te raden om meteen van de daken te schreeuwen: ‘Wie wil er meedoen?!’. Succesvol franchisegever worden doe je in stappen, dat bereid je goed voor. Je zorgt eerst dat jouw franchiseorganisatie staat en dat je precies weet wat jij te bieden hebt én vooral wie jij als franchisenemer wilt aantrekken. Daar helpt FSG je bij.

Franchiseformule opzetten stap 1: Franchise businessplan

Iedere succesvolle franchiseformule opzetten begint met een goed businessplan. Wat ga je doen? Wat is je doelgroep en wat heeft die nodig? Hoe ben je waardevol voor je doelgroep? En vooral... hoe zorg je dat je onderscheidend bent ten opzichte van de concurrentie? Een franchise beginnen start bij het beantwoorden van deze vragen.

FSG! helpt je bij de opzet van jouw franchise businessplan. Samen leggen we de uitgangspunten, marktontwikkelingen en strategische keuzes vast. En we gaan een stap verder. We bekijken ook wie welke taak binnen de franchiseorganisatie op zich neemt en hoe de financiële uitwerking voor de franchisegever en -nemer eruit ziet.  

Franchiseformule opzetten stap 2: Formule ontwikkeling

Met een degelijk franchise businessplan heb je de basis gelegd voor een succesvolle franchiseformule. Nu is het zaak om de uitgangspunten te gaan vertalen naar de praktijk. Een franchise beginnen houdt namelijk ook in dat je aan je toekomstige franchisenemers helder maakt hoe jouw formule werkt, welke trainings-/opleidingsmogelijkheden er zijn, welke afspraken en voorwaarden er gelden en hoe zaken administratief en financieel afgehandeld worden.

FSG! neemt je stap voor stap mee in dit proces en helpt je bij het opstellen van een handboek en de intentie-, en franchiseovereenkomst voor jouw toekomstige franchisenemers. Onze hulp betreft niet alleen een administratieve ondersteuning, maar ook advies. Een franchise beginnen is voor jou wellicht de eerste keer, voor ons zeker niet. We kennen alle valkuilen en succesfactoren en helpen je graag jouw franchiseformule te optimaliseren.

Franchise beginnen stap 3: Uitrol & Groei

Achter de schermen staat alles in de startblokken. Jouw franchiseplan is gereed en alle (juridische) documenten zijn dankzij de kennis en ervaring van FSG! volledig helder en waterdicht. Nu is het tijd om de stap naar buiten voor te bereiden. Hoe kun je jouw franchiseformule uitrollen in de markt en hoe spreek je de juiste franchisenemers aan?

Franchise beginnen stap 4: Laat je franchise beginnen!

Je bent er klaar voor: jij kunt nu echt jouw franchise beginnen! Dankzij de goede voorbereiding maak je ongetwijfeld een vliegende start met jouw franchise organisatie.

En dan? Op zoek naar de allerbeste franchisenemers!

Je bent nu al een aardig eind op weg om een inspirerende franchisegever te worden. Nu jouw franchiseformule staat als een huis, begint de zoektocht naar de juiste franchisenemers. De juiste, want je wil niet met zomaar iedere potentiële franchisenemer in zee gaan. Er moet een echte match zijn. Je hebt een ‘local hero’ nodig om jouw onderneming uit te rollen en samen maken jullie de formule tot een succes.

Daar helpen we je bij. Wij zorgen ervoor dat jouw formule zo aantrekkelijk mogelijk is voor de meest gemotiveerde en kundige franchisenemers in jouw vakgebied. We helpen je een goed opleidingsprogramma op touw te zetten zodat deze toppers jouw concept tot in de puntjes kunnen begrijpen, beheersen en uitdragen.

franchisegever worden formule

"Vragen over franchise beginnen?"

Wil je graag nog eens rustig lezen wat de voor- en nadelen zijn van het starten van een franchise? Lees dan snel verder! 

Franchise starten – de voordelen

1. Uitbreiden zonder enorme investering

Een onderneming laten groeien, betekent vaak een enorme investering in bijvoorbeeld extra vestigingen, machines en personeel. Dat loopt al gauw flink in de papieren nog voordat je er iets aan verdient. Een franchise starten is een oplossing voor dit probleem. Andere ondernemers, jouw franchisenemers, nemen deze investeringen namelijk op zich waardoor je sneller en
gemakkelijker kunt groeien.

2. Profiteren van andermans lokale netwerk

Dat jouw onderneming een succes is in jouw regio, is mede te danken aan het netwerk dat je in de loop der jaren hebt opgebouwd. Maar dat netwerk heb je niet overal. Via franchisenemers kun je dit probleem tackelen. Via hun netwerk krijg je voet aan de grond in andere regio’s. Een franchise starten zorgt ervoor dat je jouw organisatie ook in onbekende regio’s sneller kunt laten groeien.

3: Samenwerken met gedreven ondernemers

Jij hebt goede ideeën over hoe je het maximale uit jouw onderneming kunt halen. Jouw medewerkers volgen je hierin. Maar werk je met franchisenemers, dan heb je gedreven mede-ondernemers naast je staan met aanvullende ideeën. Ideeën die jou nieuwe inzichten geven en de onderneming naar een hoger plan kunnen brengen. Samen sta je sterker.

4. Beperkte risico’s

Als organisatie kun je door omstandigheden ook wel eens moeilijke tijden meemaken. Bijvoorbeeld doordat de markt inzakt als gevolg van een (financiële) crisis. Wanneer je als enige eigenaar bent van een grote organisatie, kan dit een enorme strop betekenen. Maar bij een franchiseorganisatie is dat risico beperkt. Je deelt het risico immers met de franchisenemers. Een franchise starten geeft in dat opzicht een gerust gevoel.

franchisegever worden team

"Vragen over franchiseformule opzetten?"

Franchise starten - FSG behoedt je voor de nadelen

Franchise is een goed businessmodel om samen te werken. Maar er zitten ook wat addertjes onder het gras. Maar als je vooraf kent, ben je ze eenvoudig te slim af. FSG, Franchise Support Groep, helpt je daarbij.

Franchise starten & Imago behouden

Het gevaar van een franchiseorganisatie kan zijn dat het imago van de formule op de tocht komt te staan doordat franchisenemers het concept onvoldoende hanteren. FSG helpt je dit risico de kop in te drukken. Door je te helpen de juiste franchisenemers te werven, met de juiste capaciteiten en competenties.

Daarnaast door het opstellen van een compact Franchise Handboek. Uit ervaring weten we dat een goede opleiding aan het begin van de samenwerking
de franchisenemers én jouw franchiseorganisatie een sterke basis en vliegende start geeft.

Franchise starten & Succesvol blijven

Een franchise starten is één ding, langdurig succesvol blijven een tweede. Je moet continu in beweging blijven, reageren op de markt en ontwikkelingen in de organisatie. FSG begeleidt je daarbij. Wij houden je scherp en helpen je de juiste keuzes te maken en grip te houden op jouw franchiseorganisatie. Het resultaat is een mooie sterke formule met gedreven franchisenemers.

Franchisegever worden is ineens heel gemakkelijk

Door alles stap voor stap aan te pakken met de hulp van de ervaren professionals van FSG lijkt franchisegever worden ineens veel eenvoudiger. En dat is het ook, als je weet wat je moet doen en vooral ook wat je moet laten. Wil jij ook een succesvol franchisegever worden? Neem contact met ons op. We gaan graag met je aan de slag!

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking

Neem contact op

Voor welke doelgroep?
Franchisegever
Franchisenemer
Master franchise
Franchiseraad
Overig