header nieuws

Survival, helaas hebben we een langere adem nodig

17-12-2020

survival quote

Voor de tweede keer op rij worden er maatregelen genomen die niemand leuk vindt, het kan kennelijk niet anders, maar beter een ”korte pijn” dan een pijn die lang blijft nazeuren en waar geen einde aan lijkt te komen. Omstandigheden zorgen ervoor dat onsympathieke besluiten moeten worden genomen om erger te voorkomen. 

Vanuit chaos weer overeind komen

Chaos leidt tot verbeteringen, immers als zaken en omstandigheden onzeker zijn is het nodig om te kijken waar je nog wel invloed op kunt hebben. Denk aan betere klantgerichtheid, communicatie, innovatie, de inzet van je personeel, alternatieve diensten en producten die je nu kunt aanbieden. Kortom: denken aan wat wel kan en hoe jij je met je formule kunt voorbereiden op de tijd na de lockdown. Blijf niet vanaf de zijlijn toekijken en het over je heen laten komen. Geloof erin dat je op verschillende manieren je doelen kunt bereiken en focus je op waar je goed in bent. 

Kijk dus goed naar de kern van je formule, wat heb je geleerd, wat wordt je missie voor 2021 en erna?

Benut deze lockdown om je franchiseformule door te lichten en te kijken waar kleine aanpassingen soms een wereld van verschil kunnen maken zodat we na deze lockdown er weer stevig tegenaan kunnen en je goed voorbereid bent op de tijd erna. Samen kunnen we overwinnen en dat geldt zeker voor de franchisebranche. Wil jij weten of jouw organisatie future proof is? Vul de enquête in en krijg van ons te horen of je organisatie voorbereid is op de toekomst en waar de kansen liggen om te verbeteren.

Vul de enquête in

Kijk vooral naar wat wel kan

Dit is niet altijd gemakkelijk omdat je het afgelopen jaar al heel veel hebt moeten improviseren. Denk nog eens ‘out of the box’ en kijk hoe jij je producten en/of diensten kunt aanbieden op een andere manier. Er zijn mooie voorbeelden te vinden. Door je personeel op een andere manier in te zetten kan er ineens iets wat voorheen niet mogelijk was. Nu je dit jaar meer dan ooit met de kwetsbaarheid van je onderneming geconfronteerd bent is het goed om met deze kennis aan de slag te gaan. Wat kun je verbeteren aan je concept, hoe kun je ervoor zorgen dat je minder kwetsbaar bent en nieuwe initiatieven kunt aanboren?  Binnen veel franchiseorganisaties hebben we gezien dat het samenwerken meer dan ooit haar vruchten afwierp. Franchise als ondernemersvorm heeft bewezen dat je net iets sterker in een onzekere wereld staat. Dankzij een goede marketing, online oplossingen en creatieve dienstverlening of verkoop was het toch mogelijk om het werk/de producten op een andere manier aan te bieden en nieuwe wegen in te slaan,

We zien ook dat juist in deze tijd er ruimte is om na te denken over een nieuw concept, tijd om dit verder te onderzoeken en uit te werken. Jouw concept omzetten of versterken in een franchiseformule of je bestaande formule uitbreiden zou best de moeite waard kunnen zijn. Hoe dit werkt? Laten we eens samen kijken welke mogelijkheden er zijn en hoe we jouw idee verder kunnen ontwikkelen en uitwerken. Neem contact met ons op. Voor nu wensen we je voor 2021 een goed franchisejaar toe met mooie kansen die zeker op je pad gaan komen als we weer gaan bouwen. Samen eens brainstormen, we staan er open voor.

Neem contact op ▸

Dit artikel delen: