franchise beginnen

Franchise starten?

Je hebt een briljant idee en je denkt dat dit idee geschikt is om als franchiseformule de markt te gaan veroveren. Fantastisch natuurlijk! Maar er komt meer bij kijken. Vanuit onze ervaring kunnen we je helpen bij het succesvol starten van jouw rol als franchisegever.

Kies voor professionele begeleiding op maat in franchise.

Over FSG!

Wil je franchisegever worden, je aansluiten bij een franchiseformule of heb je al een franchise organisatie? Wil jij jouw formule versterken en stel je prijs op franchise advies om één van de beste franchise formules te worden? De Franchise Support Groep staat voor je klaar. FSG! is opgericht door 2 enthousiaste ondernemers die hun sporen verdiend hebben in de franchisewereld en samenwerken met partijen die weten wat er speelt.

Niet alleen als adviseur hebben we de nodige ervaring, maar ook als franchisegever en franchisenemer. We weten dus heel goed wat wel en niet werkt. Ons franchise advies helpt jou om fouten te voorkomen. FSG! is up to date en heeft kennis van alle wet- en regelgeving rond franchise. Maar vooral spreken we een taal die iedereen begrijpt, dit zorgt ervoor dat
franchisenemers en franchisegevers goed weten waar zij voor staan. Dit komt het succes van de franchiseformule ten goede.

Wat onze klanten over ons zeggen

Jeroen Haanstra: “Super begeleid door Peta en Arie om onze franchise formule neer te zetten. Zeer
kundige mensen die ons aan het denken hebben gezet en ons werk uit handen hebben genomen
met het maken van de verschillende handboeken en contracten. Kan ze van harte aanbevelen!"

Ambitiehuis

"Wij (The Swapshop) hebben met heel veel plezier samengewerkt met Arie en Peta. Gelijk,
vanaf het eerste moment, hadden wij een goed gevoel bij hen. Ze hebben jarenlange
ervaring, hebben zeer veel kennis en hadden niet veel woorden nodig om ons en ons
concept te begrijpen. Het kritische meedenken werd door ons zeer gewaardeerd waardoor onze formule de juiste vorm kreeg"

The Swapshop

Arie en Peta hebben mij fantastisch geholpen met het professioneel uitrollen van mijn franchiseformule. Zij hebben heel goed werk geleverd met het schrijven van het handboek nav mijn imput en hebben daarnaast goede documenten en overeenkomsten opgesteld. Op deze manier konden de eerste 4 franchisenemers direct succesvol van start! Daarnaast zijn ze altijd goed bereikbaar en nooit te beroerd om snel even iets voor me te regelen.

Anniek Winters

De kracht van FSG!

We weten als geen ander wat er speelt in de wereld van franchise. Niet alleen als adviseur hebben we de nodige ervaring, maar ook als franchisegever. We weten dus heel goed wat werkt en wat je vooral niet moet doen. FSG! is up to date en heeft kennis van alle regelgeving rond franchise.

Hoe wij jouw franchise succesvol maken

Wil je een franchiseformule starten dan bevat de weg daarnaartoe veel valkuilen. Ons advies is er altijd op gericht om ervoor te zorgen dat de formule sterker verwoord wordt zodat franchisenemers goed weten waar ze aan beginnen. We willen het beste voor beide partijen realiseren. Het schrijven van een handboek is veel meer dan dat, tijdens de adviesgesprekken houden we alle partijen scherp zodat het businessmodel franchise goed uitgewerkt wordt. De formule wordt steeds concreter en daardoor bied je transparantie voor alle partijen.

Advies over verschillende aspecten van Franchise

Dankzij onze ervaring als zowel franchisegever als franchisenemer kunnen wij je voorzien van advies over: 

  • Interne en externe communicatiestructuur franchiseformule.
  • Het verder ontwikkelen en uitdenken van franchise concepten.
  • Het uitwerken van de formule in diverse handboeken (manuals).
  • Adviesgesprekken over de formule, het verdienmodel en bijvoorbeeld werving.
  • Het ontwikkelen en/of verzorgen van een opleidingsprogramma voor de formule.
  • Het samenstellen en beoordelen van businessplannen, intentieovereenkomsten, franchiseovereenkomsten en franchise handboeken.

Franchise handboek schrijven

In een franchise handboek wordt de formule uitgewerkt. Alle onderdelen worden beschreven zodat de franchisenemer en franchisegever weten wat de formule inhoudt en hoe deze in de praktijk wordt uitgevoerd. Het is belangrijk dat je handboek meegroeit met de ontwikkeling van de formule. Het is een instrument om de formule goed uit te voeren, de samenwerking te optimaliseren en de concurrentie voor te blijven. Zaak dus om te zorgen voor een inspirerend en werkbaar handboek. We kunnen je helpen door samen het handboek te maken of op te frissen en zo jouw formule weer up-to-date te houden. Maak niet de fout om het handboek te verwaarlozen, het is het hart van de franchiseformule met daarin opgenomen alle formulekenmerken.

overons

Benieuwd hoe wij jouw nieuwe franchise succesvol in de markt kunnen zetten?

Ben je benieuwd hoe wij jou verder kunnen helpen? Neem contact op!

Stel je vraag via het formulier en we komen snel bij je terug met een reactie.

Contactgegevens

Franchise Support Groep
Ineke Sluiterstraat 19
3066 HL  Rotterdam

KVK  73860352
BTW  
NL 859689463B01

Social media

Voor meer informatie, volg ons op:

afbeelding contact groep mensen

Neem contact op

Voor welke doelgroep?
Franchisegever
Franchisenemer
Master franchise
Franchiseraad
Overig