Franchise businessplan voor jouw franchise onderneming

Of je nu franchisegever of franchisenemer bent, je kunt niet om een goed franchise businessplan (ook wel formuleplan genoemd) heen voor de franchise onderneming. Het moet duidelijk zijn waar je geld mee kunt verdienen en waar je geld aan moet uitgeven. De kosten die je maakt om te franchisen moeten vanuit het verdienmodel terugverdiend kunnen worden. En voor de franchiseorganisatie is een transparant beleid tegenwoordig niet meer weg te denken.

We helpen beide partijen met het opzetten van deze zaken. In dit plan worden de uitgangspunten, marktontwikkelingen, merkwaarden, klantsegmenten, strategische keuzes, taak- en rolverdeling binnen de formuleaanpak en de financiële uitwerking (investerings-, financierings-, exploitatie- en liquiditeitsbegroting) voor de franchisegever en franchisenemer uitgewerkt. De belangrijkste doelstelling van dit plan is het maken van de juiste keuzes, die op lange termijn een lonende en succesvolle formule opleveren. Het resultaat met heldere uitgangspunten en realistische doelen is een stevig fundament voor een franchise organisatie. Dit fundament is vervolgens de basis voor de ontwikkeling van het in te richten futureproof fee- en verdienmodel.

franchise businessplan onderneming

Methodiek voor de franchise onderneming

Bij het uitwerken van het businessplan maken wij gebruik van onze ‘Support Screening List’ (gratis download). Dit systeem, gebaseerd op het canvas model, zorgt ervoor dat alles wat nodig is om je formule te beschrijven zichtbaar en snel in kaart wordt gebracht. Aan de hand van bouwstenen en de daarbij behorende vragen beschrijf je jouw organisatie, de doelgroepen, klanten, leveranciers, kosten en opbrengsten en het verdienmodel. Zo komen we tot de Unique Selling Points, het onderscheidend vermogen en de positionering van je organisatie en wordt jouw concept steeds sterker. Onderscheidend vermogen betekent: alles wat je doet om je te onderscheiden ten opzichte van je concurrent. Wat doe je anders en waarom zou een klant voor jouw formule kiezen?

Samen zorgen we voor een stevig franchise fundament, de basis voor succes!

Versterken van een bestaande franchise onderneming

Onze methodiek is geschikt voor franchise ondernemingen bij zowel de start, de introductie van een nieuw product of dienst in de markt als ook voor versterking of verdere professionalisering van een formule. We noemen dit de “Wake-up call’.  Aan de hand van bouwstenen onderzoeken we of de formule (nog) voldoet aan de wensen (eisen) van de klant van nu. Het doel is het verder ontwikkelen van je formule en deze te versterken.

Om het franchise businessplan te (her)schrijven voor een franchise onderneming, onderzoeken we alle plannen en ideeën tijdens een of meerdere “wake-up of brainstorm-sessies” uitvoerig zodat we komen tot een sterk innovatief business plan. Zo ontstaat een werkbaar plan dat meegroeit, dit zorgt ervoor dat je je gemakkelijker kunt focussen op de praktijk en tijdig kunt bijsturen.

Of bel ons direct:
06 - 22 78 59 84 (Arie) 06 - 53 12 57 90 (Peta)

"Het moet duidelijk zijn waar je geld mee kunt verdienen en waar je geld aan moet uitgeven."

franchise businessplan onderneming

Bekijk waar je al wel en nog niet aan hebt gedacht: download de checklist. Kosten: € 25,-

franchise businessplan onderneming